Σόιμπλε σε Ελλάδα: Αν βρείτε χρήματα σε Μόσχα ή Πεκίνο, πάρτε τα!

«Ζητάμε μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια»

Σόιμπλε σε Ελλάδα: Αν βρείτε χρήματα σε Μόσχα ή Πεκίνο, πάρτε τα!

«Εάν βρείτε κάποιους στο Πεκίνο, τη Μόσχα που είναι πρόθυμοι να σας δανείσουν χρήματα, δεν υπάρχει πρόβλημα, πάρτε τα» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απευθυνόμενος στην Ελλάδα σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings!

O Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για την Ελλάδα δεν είναι το να ξεπεράσει την κρίση χρέους αλλά «το να γίνει ξανά ανταγωνιστική», ενώ «έκλεισε» το μάτι στη χώρα μας λέγοντας ότι οι θεσμοί δεν ζητούν την ολοκλήρωση του 100% των μεταρρυθμίσεων αλλά την υλοποίηση ενός μεγάλου μέρους «για ��α υπάρξει εκταμίευση».

Ο Σόιμπλε έριξε εκ νέου βέλη προς την νέα κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η χώρα βρισκόταν σε ένα πολλά υποσχόμενο μονοπάτι αλλά τώρα η νέα κυβέρνηση θέλει να αλλάξει τα πράγματα: «Πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσει πώς οραματίζεται το δρόμο εμπρός» .

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ακόμη και να πάρει νέα ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα, αυτό δεν οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία, ενώ υπήρξε ξεκάθαρος ως προς το ότι αν δεν υλοποιήσει η Ελλάδα τα μέτρα, δεν θα πάρει τη δόση που εκκρεμεί.

Τέλος, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία ένα Grexit, ενώ ξεκαθάρισε πως «ό,τι και να συμβεί στην Ευρώπη, δεν θα πάρουμε το ρίσκο να αποσταθεροποιήσουμε την παγκόσμια οικονομία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top