Επιστρέφει ο Παπανδρέου; «Τώρα που φεύγει ο Βενιζέλος, ίσως αναλάβω πρωτοβουλίες»!

«Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γίνεται να εφαρμόσει ένα μεγάλο μέρος όσων υποσχέθηκε»

Επιστρέφει ο Παπανδρέου; «Τώρα που φεύγει ο Βενιζέλος, ίσως αναλάβω πρωτοβουλίες»!

«Καρφιά» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, έριξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV τόνισε πως με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δέχεται εισηγήσεις να ηγηθεί πρωτοβουλιών και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσι��λισμού να είναι κατακερματισμένος. Θεωρώ ότι η επανενοποίηση είναι απαραίτητη. Δεν είναι θέμα όμως προσώπων. Είναι θέμα αρχών».

Ο ίδιος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν τον στήριξε μετά τα γεγονότα των Καννών, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος «συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης».

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «πέταξε την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους». Παράλληλα, δήλωσε ότι «πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των απαιτήσεων», διευκρινίζοντας ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «βάζει πλάτη στη διαπραγματευτική προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση».

Από την κριτική του, πάντως, δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του Κινήματος να καλεί την κυβέρνηση αφενός να πάει στο Eurogroup με μία σοβαρή πρόταση και αφετέρου «να πει πως δε γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τη Ρωσία να αγοράσει ομόλογα αλλά ο Μεντβέντεφ τον είχε παραπέμψει στο ΔΝΤ, ενώ σημείωσε ότι ζητούσε τότε από τη Μέρκελ και την ΕΚΤ όχι χρήματα αλλά μια δήλωση εμπιστοσύνης για τις αγορές, κάτι που «δυστυχώς δεν έγινε».

Τέλος, άσκησε αυτοκριτική δηλώνοντας ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα φρόντιζε να είχε βρει έναν τρόπο να κάνει το δημοψήφισμα: «Αν είχε γίνει, θα είχα μία καθαρή εντολή από τον λαό να προχωρήσω σε σημαντικές θετικές τομές για την χώρα. Αυτό είχα προτείνει το 2011 στον Σαμαρά, να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top