Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε Σύριους πρόσφυγες αποφάσισε η Κυβέρνηση!

Τα 4 μέτρα για μετανάστες-πρόσφυγες που ανακοίνωσε ο Σακελλαρίδης

Χορήγηση ταξιδιωτικών  εγγράφων σε Σύριους πρόσφυγες αποφάσισε η Κυβέρνηση!
Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πρόσφυγες από την Συρία που δικαιούνται άσυλο, ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, αποφάσισε η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μετά το τέλος της σχετικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου! Πρόκειται όμως για μία παρέμβαση η οποία ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την ΕΕ στην περίπτωση που δεν υπάρχει ή υπάρξει η συναίνεσή της, καθώς αντίκειται στο «Δουβλίνο 2», ενώ δημιουργείται ενδεχομένως ζήτημα και για την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.

Το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στα 4 συνολικά που δεσμεύθηκε ότι θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με τα υπόλοιπα τρία να είναι :

1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας,
3. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η αυξημένη ροή προσφύγων το τελευταίο διάστημα σ��ετίζεται με την κατάσταση στην Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύεται και με την αύξηση των εισροών στην Ιταλία.

«Ο άμεσος κίνδυνος της ζωής τους είναι ο κύριος λόγος και όχι ο οικονομικός» ισχυρίσθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top