Κ. Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων»

«Λιγοστεύουν τα μαξιλάρια ρευστότητας για την Ελλάδα»

Κ. Ρέγκλινγκ: «Η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων»

​Πιο κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κ. Ρέγκλινγκ, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος στερεύει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα κεφάλαια βραχυπρόθεσμα, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε:

«Υπάρχει ανάγκη περισσότερης βοήθειας ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της. Η πρόσβαση στις αγορές δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν, αλλά πριν σκεφτούμε οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια, οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν μια λεπτομερή, κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα που να είναι αρκετά αξιόπιστη, ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό».

Πάντως ο επικεφαλής του ESM δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, αν και όπως είπε, τα μαξιλάρια ρευστότητας για την Ελλάδα λιγοστεύουν.

«Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει. Έχει αποπληρώσει τους δανειστές, όπως τον EFSF και το ΔΝΤ. Αυτό είναι θετικό, ήταν άλλωστε ��ια από τις δεσμεύσεις της», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top