Κουρουμπλής: ΚΑΙ στην Υγεία έρχεται... ΤΑΧΙS μέσα στο 2015!

ΔΕΙΤΕ τι ανακοίνωσε ο υπουργός

​H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας αποτελούν πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής που συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκε το μεσημέρι το νοσοκομείο της πόλης και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή.

«Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακόμα, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση ενός πληροφορικού συστήματος που, όπως είπε, θα παρακολουθεί το σύνολο της λειτουργίας της δημόσιας υγείας κάνοντας λόγο για ένα σύστημα Taxis στο χώρο της υγείας που θα είναι έτοιμο μέσα στο 2015.

Παράλληλα επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων εκφράζοντας την άποψη ότι μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί η προμήθειά τους όπως και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top