«Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων αλλά τρέχουν» λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg έδωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

«Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων αλλά τρέχουν» λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

​To ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλήνων-εταίρων είναι περίπλοκες αλλά «τρέχουν» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία Ελλάδας-εταίρων, απάντησε:

«Από όσο ξέρουμε, οι τεχνικές διαπραγματεύσεις είναι συνεχόμενες και όπως αποφάσισε το Eurogroup στις 20 Φερβρουαρίου, αυτές οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Απριλίου. Το επόμενο Eurogroup, στις 24 Απριλίου στην Ρίγα, θα είναι μία καλή ευκαιρία για να δούμε την μέχρι τώρα εξέλιξη των διαπραγματεύσεων».

Αναφορικά με το αν έχει γίνει πρόοδος από την πλευρά της χώρας μας, ο Ντομπρόφσκις τόνισε πως αν και χάθηκε πολύς χρόνος, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για πρόοδο.

«Στην αρχή οι διαπραγματεύσεις έγιναν με αργούς ρυθμούς και χάθηκε πολύς χρόνος σε άσχετα ζητήματα, ωστόσο τώρα αυτές οι συζητήσεις αποκτούν μεγαλύτερη ταχύτητα. Την ίδια ώρα όμως και ο χρόνος τελειώνει οπότε πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μέχρι τις 20 Απριλίου, ημερομηνία που θα πρέπει η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει μία λίστα μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα τόνισε ότι όλη η προσπάθεια βασίζεται πάνω στο σενάριο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερη πρόοδο στη χώρα.

Τέλος δεν έκρυψε την αποστροφή του για τις κρυφές διαπραγματεύσεις, λέγοντας:

«Κρυφές διαπραγματεύσεις απλά δεν βοηθούν και δεν οδηγούν πουθενά».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top