Στο τραπέζι πάλι το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς από την κυβέρνηση

Αναζητά εναγωνίως έσοδα 3,7 δις ευρώ πριν το Eurogroup

Έκτακτα έσοδα 3,7 δις ευρώ αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς, μέσα σε ένα νέο ορυμαγδό δημοσιευμάτων για Grexit και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε από τη Μόσχα τη σαφή βούληση της κυβέρνησης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να βρεθεί λύση πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η εβδομάδα των Παθών για την κυβέρνηση ξεκινάει μετά το Πάσχα καθώς απομένουν δέκα ημέρες ώστε να καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας.

Σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί, η Αθήνα πλήρωσε χωρίς καθυστέρηση τη δόση των 448 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Ο Μάιος και Ο Ιούνιος δεν είναι λιγότερο δύσκολοι μήνες καθώς η χώρα πρέπει να δώσει 7 δις για έντοκα γραμμάτια και αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν νέα μέτρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Από έκτακτα εισπρακτικά μέτρα το οικονομικό επιτελείο αναζητά το ποσό των 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 1,5 δισεκατομμύριο προβλέπουν ότι θα εισπραχθεί από ��ύθμιση περαίωσης όλων των ανέλεγκτων χρήσεων των επιχειρήσεων.

Το ποσό των 1,3 δις. ευρώ υπολογίζουν στο Γενικό Λογιστήριο ότι θα εισπραχθεί από όσους βρίσκονται στις λίστες της φοροδιαφυγής, όπως είναι η λίστα Λαγκάρντ, με πληρωμή κατ΄αποκοπήν φόρου.

Ποσό 800 έως 900 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται να εισπραχθεί από έκτακτη εισφορά πο�� θα ονομασθεί φόρος πλούτου. Την εισφορά σχεδιάζεται να πληρώσουν όσοι έχουν από ένα όριο περιουσίας και πάνω, στην οποία θα προσμετρηθούν εισοδήματα, ακίνητα και καταθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top