Βενιζέλος σε Παυλόπουλο: Θεσμικά οδυνηρή η παρουσία σας στην επιτροπή για το χρέος

Επιστολή για την "Επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους"

Βενιζέλος σε Παυλόπουλο: Θεσμικά οδυνηρή η παρουσία σας στην επιτροπή για το χρέος

​Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε, με πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου και φέρει τον τίτλο «Επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος», απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πληροφορήθηκε από την τηλεόραση την παρουσία του κ. Παυλόπουλου σε μια διαδικασία, την οποία προσφώνησε, για τη συγκρότηση μιας επιτροπής, η οποία, «χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, προτίθεται να συγκροτήσει με απόφασή της, η κα Πρόεδρος της Βουλής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν συνάδει προς το Σύνταγμα η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα με ομιλία, σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι κοινοβουλευτική και την οποία ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «δήθεν τεχνική».

«Είναι θεσμικά οδυνηρό για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα μας ��α ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας σε μια διαδικασία που υποδύεται την κοινοβουλευτική, χωρίς να είναι τέτοια» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Αν και ο κ.Βενιζέλος δεν επιρρίπτει ευθύνη, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισημαίνει ωστόσο ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο «ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».

«Είμαι βέβαιος πως είχατε διαφορετική εντύπωση, όταν προσήλθατε στην αίθουσα της Γερουσίας και θα νιώσατε έκπληξη λόγω της απουσίας των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλατε να ενισχύσετε με την παρουσία σας μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση των δυο κυβερνητικών κομμάτων με σκηνικό τη Βουλή. Είμαι, τέλος, βέβαιος ότι θα ζητήσετε εξηγήσεις από τους οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που επιχείρησαν να σας εκθέσουν» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top