Μ. Βορίδης: «Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη μετά τη συνάντηση με την Λαγκάρντ αίρει μια αμφι��ημία»

«Πρέπει να διευκρινιστούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού»

​Θετική χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ότι η Αθήνα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Το πρώτο το οποίο θεωρώ, υπό μία έννοια, θετικό είναι η χθεσινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της καταρχήν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μάλιστα θα τις εκπληρώνει εις το διηνεκές. Άρα αυτό υποθέτω ότι αίρει μία αμφισημία, η οποία υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετά δραματικές δηλώσεις, κυβερνητικών στελεχών, υπουργών, οι οποίοι έλεγαν ότι υπ��ρχει το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν αυτά τα ποσά και επομένως να οδηγηθούμε σε πιστωτικό γεγονός. Αυτό, αν είναι έτσι, κι αν δεσμεύει την κυβέρνηση, στο βαθμό που δεσμεύει την κυβέρνηση, κι αν αναιρεί τις αντιφάσεις, όλα με επιφυλάξεις. Αυτό θεωρώ λοιπόν ότι είναι καταρχήν θετικό», είπε ο κ. Βορίδης».

Επισήμανε όμως ότι υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να διευκρινιστεί και αυτό είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος μιλά για πιστωτική ασφυξία.

«Υπάρχει όμως κι ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο εγώ οφείλω να επισημάνω. Ότι οφείλει από δω και πέρα να διευκρινιστεί, προς τους πολίτες, το νόημα των δηλώσεων πια του πρωθυπουργού. Διότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός, ο οποίος μιλά για ασφυξία πιστωτική. Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος που έθεσε το ζήτημα της επιλογής πληρωμής μισθών ή συντάξεων ή υποχρεώσεων προς τρίτους και εφόσον τελικά επιλέγεται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τρίτους παραμένει η ανησυχία για το αν τα χρήματα αυτά φτάνουν για τους μισθούς και τις συντάξεις», είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Εκτός αν θεωρήσουμε ότι δεν έλεγε κάτι σοβαρό ο πρωθυπουργός που εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Ότι ο πρωθυπουργός σε επιστολή λέει μη σοβαρά πράγματα σε ευρωπαίους ηγέτες. Εκεί λοιπόν ο πρωθυπουργός έθεσε αυτό το δίλημμα, επιλέγει τώρα ο υπουργός Οικονομικών να εκπληρώσει υποχρεώσεις προς τρίτους, φαντάζομαι ότι μας μένει η ανησυχία για μισθούς και συντάξεις έτσι όπως το διατύπωσε ο πρωθυπουργό��».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top