Π. Σκουρλέτης: «Καμία υποχώρηση στα εργασιακά»

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω»

​«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα χιλιοστό πίσω στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Βήμα Fm.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις και σημείωσε ότι στα εργασιακά υπάρχει διαφορετική προσέγγιση.

«Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρ��ηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξησης των ορίων ηλικίας από τα 55 στα 62 έτη.

«Δεν έχει υπάρξει καμιά τέτοιου είδους σκέψη να χαθούν παγιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ανάγκη να έχουμε μια συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει βέβαια και σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία. Φαντάζομαι ότι εντός του 2015 θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε μια τέτοιου είδους συνολική πρόταση», είπε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός» και παραδέχθηκε ότι υπάρχει προβληματισμός για το θέμα της ρευστότητας και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο EuroWorking Group.

«Θα έπρεπε αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν κάπου, διότι δεν μπορεί να παρατείνεται το μαρτύριο της σταγόνας. Και εξακολουθεί και υπάρχει αυτός ο προβληματισμός και ευτυχώς θα πληρωθεί κι αυτή η υποχρέωση και ίσως η επόμενη και η μεθεπόμενη και γι’ αυτό γίνονται και συζητήσεις, για τη χρηματοδότη��η της χώρας μας, βεβαίως κάτω από διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top