Τα ζευγάρια και οι συγγενείς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Αδέλφια και ξαδέλφια στον κρατικό μηχανισμό

Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί...!

Τα ζευγάρια και οι συγγενείς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Αδέλφια και ξαδέλφια στον κρατικό μηχανισμό

Όλοι οι καλοί χωράνε στον κρατικό μηχανισμό και δη όταν είναι σόι! Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, το οποίο παρουσιάζει τα ζευγάρια και τους συγγενείς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από το ζεύγος Δρίτσα – Χριστοδουλοπούλου, το οποίο είναι γνωστό… δεν είναι και το μοναδικό!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κ. Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και η σύζυγός του Κλειώ Παπαπανταλέων είναι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Υπάρχει, όμως και το ντόμινο του διορισμού συγγενών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Ξυδάκης τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον ξάδερφο της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής, Δ. Μπενίσης έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διόρισε ως σύμβουλό του τον πρώτο ξάδερφο του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα και μάλιστα ήταν εκείνος που πήγε μέχρι το Ιράν πρόσφατα.

Η δε υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, έχει προσλάβει ως σύμβουλό της τον ξάδερφό της, Νίκο Κουντουρά.

Επίσης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ευ. Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ενώ ο αδερφός του κ. Καλπαδάκη, Γ. Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top