Α. Μπαλτάς: «Κάποιες ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ»

«Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Γ. Πανούση»

Α. Μπαλτάς: «Κάποιες ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ»

​«Υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς στην πρωινή εκπομπή του Mega, σχολιάζοντας τις συνεχείς καταλήψεις δημοσίων χώρων.

«Καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και χώροι ελεύθερης πρόσβασης, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ», πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάς.

Όπως είπε μάλιστα, το φαινόμενο αυτό είναι καινούργιο και η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβει και να το αντιμετωπίσει, λαμβάνοντας μέτρα, που δεν θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Όσον αφορά στο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα Νέα, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι στη γενική του κατεύθυνση συμφωνεί απόλυτα με το άρθρο του κ. Πανούση.

«Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top