Με τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα συναντήθηκε ο Τσίπρας

«Μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα η ανεργία» δήλωσαν οι Γερμανοί

Με τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα συναντήθηκε ο Τσίπρας

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ράινερ Χόφμαν, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Χόφμαν χαρακτήρισε την ανεργία, και ειδικά των νέων, ως «μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα» και ζήτησε την εκπόνηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, που να περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη και συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας.

2269190.jpg
Π��ράλληλα, τάχθηκε εναντίον της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και τόνισε ότι περιμένει «να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή μέσα στην Ευρώπη».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη καθώς «οτιδήποτε διαφορετικό θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την Ευρώπη».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι τα γερμανικά εργατικά συνδικάτα βρίσκονται στο πλευρό των αντίστοιχων ελληνικών στο πλαίσιο της προσπάθειας «να ευοδωθεί η εθνική προσπάθεια και να βγούμε από την κρίση και τη λιτότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top