Α. Τσίπρας: «Δε συμφωνούμε με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Όλα όσα είπε στο ρωσικό πρακτορείο Tass

Α. Τσίπρας: «Δε συμφωνούμε με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

​Την αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Tass, ενώ έκανε λόγο και για αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

«Μπορούμε να έχουμε μια βάσιμη συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στις 8 Απριλίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Όσον αφορά στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα χτύπημα στις σχέσεις Ευρώπης – Ρωσίας, καθώς οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η χωρίς νόημα πολιτική των κυρώσεων εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία».

tsipras.jpg

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην ένταση που προκλήθηκε στην αρχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, θεώρησε δεδομένη τη θέση της Ελλάδας υπέρ των κυρώσεων.

«Κάλεσα τόσο αυτόν όσο και την Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα: “μην σκέφτεστε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δεδομένες, η κατάσταση έχει αλλάξει και τώρα υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Και τώρα θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν πάρετε αποφάσεις”», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Δεν συμφωνούμε με τις κυρώσεις».

Τόνισε μάλιστα ότι ο οικονομικός πόλεμος είναι τακτική αδιεξόδου και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον δρόμο της διπλωματίας.

«Θεωρώ ότι οι συμφωνίες του Μινσκ και η τήρησή τους είναι σημαντικό επίτευγμα. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να σταματήσει η ένταση με Ουκρανία», δήλωσε στο TASS ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η νέα ευρωπαϊκή αρχι��εκτονική ασφάλειας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top