Spiegel: O Τσίπρας παίζει με τη φωτιά στην Ρωσία και μπορεί να κάψει τα δάχτυλα του

«Οι “ερωτοτροπίες” του με την Μόσχα δυσκολεύουν την εξεύρεση λύσης με την Ευρώπη»

Spiegel: O Τσίπρας παίζει με τη φωτιά στην Ρωσία και μπορεί να κάψει τα δάχτυλα του

​Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αναζητήσει βοήθεια στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους με αφορμή και το ταξίδι Λαφαζάνη στην Μόσχα προκαλεί την αγανάκτηση των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του SPIEGEL ONLINE.

«Στην πλάτη του ελληνικού λαού ο Τσίπρας προσπαθεί να παίξει και το τελευταίο του χαρτί, οι 'ερωτοτροπίες' του με τη Ρωσία δυσκολεύουν την αναζήτηση εποικοδομητικής λύσης με την Ευρώπη σε δημοσιονομικά ζητήματα» γράφει το Spiegel, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ κάνει λόγο για μια "πολύ επικίνδυνη στρατηγική" και καλεί τον Τσίπρα να αναλογιστεί καλά εάν για τον ίδιο ένα «αυταρχικό, επιθετικό σύστημα σαν αυτό της Μόσχας είναι ο πιο κατάλληλος εταίρος, σε αντίθεση με τους ελεύθερους λαούς με δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις που επί δεκαετίες έχουν επιδείξει μεγάλη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».

Αλλά και ο κομματικός του φίλος από την ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα, Χέρμπερτ Ρόιλ, επικεφαλής της ομάδας των χριστιανικών κομμάτων στέλνει σαφή προειδοποίηση προς την Αθήνα. «Ένταξη στην ΕΕ σημαίνει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και όχι τεχνάσματα. Όποιος παίζει με τη φωτιά και αναζητά βοήθεια στη Ρωσία, μπορεί να κάψει τα δάχτυλά του» προειδοποιεί ο Ρόιλ.

Στο ίδιο κλίμα και ο Γκύντερ Κριχμπάουμ, εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκά θέματα επίσης από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος αναφέρει με νόημα ότι, όποιος θέλει βοήθεια από την ΕΕ να στρέψει την πυξίδα του στις Βρυξέλλες και όχι στη Μόσχα. Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «χάνει πολύτιμο χρόνο και εμπιστοσύνη, αντί να καταθέσει συγκεκριμένο και κοστολογημένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων».

Και όλα αυτά, την ώρα που ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης έφυγε για Μόσχα προκειμένου να έχει διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ για ενεργειακά θέματα αλλά και για το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top