Νέα δέσμευση Στρατούλη: ΔΕΝ θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

«Πρέπει να υπάρξει θετική συμφωνία χωρίς υφεσιακά μέτρα» τόνισε

Νέα δέσμευση Στρατούλη: ΔΕΝ θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

​Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις των δανειστών μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, στον Nίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm.

«Η προθεσμία δεν είναι μόνο για μας, είναι και για την ίδια τη Ευρωζώνη και για την Γερμανία. Έχουμε ζητήσει ότι είναι να γίνει σε επίπεδο πολιτικής διαπραγμάτευσης, να τελειώνει μέχρι το αργότερο την ερχόμενη ΠέμπτηΕδώ και καιρό έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της χώρας μας, αλλά η άποψή μας είναι ότι πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος, και σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε» είπε αρχικά ο κ.Στρατούλης, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μια "θετική συμφωνία" χωρίς υφεσιακά μέτρα.

Αν και όπως είπε ο κ.Στρατούλης, οι θεσμοί επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και να επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες, γεγονός που "θα σκότωνε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους," η κυβέρνηση δεν θα μειώσει τις συντάξεις και ήδη έχει αποστείλει στους εταί��ους 17 κοστολογημένες προτάσεις για το ασφαλιστικό.

«Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό με βάση τις δικές τους προτεραιότητες… Έχουμε κάνει προτάσεις για την εισφοροδιαφυγή», εξήγησε ο κ. Στρατούλης και αποκάλυψε πως «η λίστα την οποία έχει στείλει η κυβέρνηση, οδηγεί και σε ένα μικρό πλεόνασμα».

«Μέσα σε αυτή τη λίστα δεν περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις του ΦΠΑ. Η λίστα, η οποία καταθέσαμε, δεν είναι αντίθετη, δεν παγώνει το πρόγραμμά μας και στηρίζεται στις βασικές προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού» τόνισε .

«Η αδυναμία μας είναι και δύναμη, συν τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, λόγω της ρευστότητας στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, είναι ένα χαρτί διαπραγματευτικό το οποίο το χρησιμοποιούμε με κάθε τρόπο. Έχουμε με σαφήνεια πει, ότι όταν πας να διαπραγματευθείς, έχεις στη φαρέτρα σου εναλλακτικές λύσεις. Αν πας στον πόλεμο για να πεθάνεις, τον πόλεμο θα τον χάσεις», είπε ο κ. Στρατούλης για το ενδεχόμενο συμφωνίας ή ρήξης με τους εταίρους».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου με την Αμερική, ο κ.Στρατούλης παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π Λαφαζάνη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ρωσία.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος με την ανταπόκριση που έχει η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, τονίζοντας την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην πρακτική της πιστωτικής ασφυξίας.

«Είναι πρωτοφανές να αντιμετωπίζεται η χώρα μας με μεθόδους αποικιοκρατικής χώρας. Αυτή είναι μια απαράδεκτη μέθοδος που δεν θυμίζει ότι την κάνουν εταίροι της χώρας μας, αλλά αδίστακτοι πιστωτές και δανειστές της χώρας μας. Είναι μια πρακτική εκβιαστική σε βάρος της χώρας μας την οποία η κυβέρνησή μας θέλει να σταματήσει» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top