Σήμερα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Π. Παυλόπουλου στην Κύπρο

Θα έχει συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη

​Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματοποιεί σήμερα στην Κύπρο ο Π. Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος έφθασε στις 09:00 στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ι. Κασουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά και από διπλωμάτες και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης θα παρασημοφορήσει τον Έλληνα Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμ��να Μνήματα».

Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει την έκτακτη σύνοδο της Κυπριακής Βουλής και το βράδυ θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Αναστασιάδης.

Την Τρίτη, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει σύντομη περιοδεία στην πράσινη γραμμή, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας και στη συνέχεια θα δεχθεί τους προέδρους των επιτροπών Συγγενών Αγνοουμένων, Κατεχόμενων Δήμων, Παγκύπριας Ένωσης προσφύγων, Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

Τέλος θα επισκεφθεί το στρατόπ��δο Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top