Βαρουφάκης στην Handelsblatt: «Από το τοξικό παιχνίδι ευθυνών ωφελήθηκαν οι εχθροί της Ευρώπης»

Χρυσώνει το χάπι στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών

​Μπορεί να είχε καιρό να δώσει κάποια συνέντευξη ή να κάνει δηλώσεις, όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε δριμύτερος με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στο οποίο καλεί Έλληνες και Γερμανούς να αφήσουν στην άκρη τις εκατέρωθεν προσβολές.

«Από το τοξικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών επωφελήθηκαν μόνο οι εχθροί της Ευρώπης», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι το παιχνίδι αυτό πρέπει ��α σταματήσει, ώστε η Ελλάδα, με την υποστήριξη των εταίρων της, να καταφέρει να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

handels.jpg

«Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει τελικά η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και υπερασπιζόμενος τις θέσεις που είχε εκφράσει το 2010 προσθέτει:

«Η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανειστεί χρήματα από τη Γερμανία ή από άλλες χώρες τη στιγμή που το χρέος της χώρας μας δεν ήταν διαχειρίσιμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top