Μαξίμου: Υπήρξε καταρχήν συμφωνία στο Brussels Group

«Επεξεργασμένο και κοστολογημένο το πρόγραμμα μας – Σε καλό κλίμα η συζητήση»

Για καταρχήν συμφωνία και για συζητήση σε καλό κλίμα κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την -σε εξέλιξη- σύσκεψη του Brussels Group.

«Και σήμερα συνεχίζονται, σε καλό κλίμα συνεργασίας, οι συζητήσεις στο Brussels Group. Χθες η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με συζήτηση πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινήσεις από κάθε πλευρά» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες, πηγές, υπήρξε καταρχήν συμφωνία ότι «πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα». Μάλιστα, από το Μαξίμου αφήνουν αιχμές για την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για πρακτική να πληρώνουν «μόνο οι “συνήθεις ύποπτοι” και όχι οι “έχοντες και κατέχοντες”».

Oι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015 χωρίς υφεσιακά μέτρα και ξεκαθαρίζουν για άλλη μία φορά ότι προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ και ανάπτυξη στο 1,4%.

Τέλος, από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν «θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top