Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου 70%-30% με τις ΗΠΑ προωθεί ο Καμμένος!

«Μίλησα για αυτό με τη Νούλαντ, είμαστε διατεθειμένοι για συνεργασία»

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου 70%-30% με τις ΗΠΑ προωθεί ο Καμμένος!

Για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με αφορμή τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι ο ρόλος των ΗΠΑ σε αυτό είναι σημαντικός. Παράλληλα, στάθηκε στη βοήθεια που δέχεται η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και από τον Μπαράκ Ομπάμα στον πόλεμο που δέχεται η χώρα μας από τη Γερμανία.

«Η Ελλάδα με την Κύπρο και λόγω των νέων πλέον κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με το Ισραήλ, μπορούν να διαμορφώσουν ένα μεγάλο τόξο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπίσουμε πλέον την απειλή που δέχεται το ΝΑΤΟ στο νότιο μέρος, που λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός με την παρουσία του ISIS» δήλωσε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ: «Από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε σχετική συζήτηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ «ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Το ποσοστό, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μπορεί να είναι στο 70-30 και κάτι τέτοιο «θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».

Απαντώντας, εξάλλου, στο τι θα έλεγε αν οι ΗΠΑ πρότειναν συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, ο κ. Καμμένος είπε: «Το Αιγαίο είναι ελληνικό, υπάρχουν συγκεκριμένα θαλάσσια σύνορα, ο χώρος και το υπέδαφος ακολουθούν τα χωρικά ύδατα και τα εδάφη, τα οποία δεν είναι υπό αμφισβήτηση, ούτε υπάρχουν γκρίζες περιοχές».

Κληθείς να σχολι��σει, τέλος, δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας «που γκριζάρει πάλι περιοχές στο Αιγαίο με 16 ελληνικά νησιά» ο κ. Καμμένος απάντησε «οι χάρτες δεν γκριζάρουν με μαύρα μολύβια. Με την ιστορία και με το αίμα των λαών γκριζάρουν».

* Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top