Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο»

«Η ΝΔ θα δώσει βαρύτητα στην πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη»

Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο»

​Δριμεία κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ για τους δύο μήνες διακυβέρνησής της.

«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» , τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».

Σύμφωνα με πηγές από τη Λ. Συγγρού, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναλύθηκε η πολιτική κατάσταση με έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ έγινε εκτεταμένη συζήτηση και για τα προβλήματα στην αγορά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παράγοντες της οικονομίας.

«Οι δύο πρώτοι μήνες της κυβέρνησης ήταν αρνητικοί, κατ’ αρχάς στην οικονομία και ακολούθως στα κοινωνικά ζητήματα, όπως Παιδεία και ασφάλεια, μεταναστευτικό» τόνισαν κύκλοι της ΝΔ, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, την οποία η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή υποβαθμίζει το κοινοβούλιο και δεν δίνει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στη συμφωνία, ενώ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή για να γλιτώσει από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, θα συνεδριάζει σε τακτική βάση ανά δύο εβδομάδες, εκτός και αν προκύψουν έκτακτα γεγονότα. Έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνεδρίαση, λόγω των εξελίξεων που αναμένονται στο Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό τέλος, τη Δευτέρα, ο Α. Σαμαράς θα επισκεφτεί τις Σκουριές Χαλκιδικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top