«Πράσινο φως» από Ντάισελμπλουμ για το 1,2 δισ. σε Ελλάδα!

Έστειλε επιστολή στο EWG για να εξεταστεί τάχιστα το ζήτημα

Ραγδαίες εξελίξεις δημιουργεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, ο πρόεδρος του Eurogroup απέστειλε ��πιστολή στο Euroworking Group με την εντολή να εξεταστεί κατεπειγόντως το θέμα της καταβολής των 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στην Ελλάδα, μετά από το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η χώρα μας!

«Ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον EFSF να παρέχει ανάλυση για το θέμα και στη συνέχεια ζήτησε από τον επικεφαλής του Euroworking Group να το εξετάσει άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά πηγή του EFSF στο ΜΝΙ, κάτι που επιβεβαίωσε και πηγή του Eurogroup.

mni.jpg
Πρόκειται για τα χρήματα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της και, σύμφωνα με κύκλους στις Βρυξέλλες, η κίνηση της ελληνικής πλευράς να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε μετά από πληροφόρηση που υπήρξε από την Ε.Ε. για τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Και οι δύο πηγές του MNI σημείωσαν ότι δεν είναι αντίθετες στο να επιστραφεί το ποσό στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι προήλθε από τα δημόσια ταμεία, ωστόσο προειδοποίησαν για το νομικό πλαίσιο που απαγορεύει τη χρήση τους για τις ταμειακές ανάγκες του κράτους.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης, πάντως, τόνισε στο πρακτορείο ότι το ποσό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «δημιουργικά» και να χρηματοδοτήσ��ι τις ανάγκες του κράτους μέσω των repos.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top