Ο Βορίδης & το «όχι ακόμη Άδωνι»: Το βίντεο που σήκωσε συζήτηση για την «υπόθεση Κατρούγκαλου»

Βορίδης: Όσα είπα αφορούσαν άλλο πρόσωπο

Ο Βορίδης & το «όχι ακόμη Άδωνι»: Το βίντεο που σήκωσε συζήτηση για την «υπόθεση Κατρούγκαλου»

Πολλή συζήτηση -γύρω από την υπόθεση Κατρούγκαλου και τα περί αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος- έχει σηκώσει ένα βίντεο από συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στης Βουλής, η οποία έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου.

«Υπερασπίζομαι το δικαίωμα των βουλευτών δικηγόρων να αναλαμβάνουν υποθέσεις. Όταν όμως κάποιος είναι υπουργός έχει υποχρεωτική αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος» τόνισε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έκανε τη σχετική αναφορά μετά από ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Νίκου Φίλη για την υπόθεση της Energa και Hellas Power (είχε αναλάβει την υπεράσπισή τους ο κ. Βορίδης).

«Το γραφείο του;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Προσέξτε, προσέξτε…» αποκρίθηκε γελώντας ο κ. Βορίδης και πριν συνεχίσει, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε έντονο ύφος στον κ. Φίλη: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες».

Ο κ. Βορίδης εκείνη τη στιγμή προσπαθεί να συγκρατήσει τον κ. Γεωργιάδη: «Άδωνι, όχι ακόμη. Κάθε πράγμα στην ώρα του».

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να μιλά σε έντονο ύφος στον κ. Φίλη, με τον Μάκη Βορίδη να παρεμβαίνει εκ νέου και να λέει στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ: «Μη ρε παιδί μου… Όχι ακόμα, σιγά-σιγά».

Μετά το δημοσίευμα του Βήματος για τον κ. Κατρούγκαλο, πολλοί εξέλαβαν τη στάση και τις αναφορές του κ. Βορίδη ως σχετική με τις αποκαλύψεις που έγιναν λίγες μέρες μετά.

Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος -μιλώντας στον Real FM- έκανε λόγο για «επιχείρηση ηθικής αποδόμησης της κυβέρνησης με ψεύτικα στοιχεία», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δέχεται μαθήματα περί ηθικής από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, σημείωσε πως «υπάρχει ένα ζήτημα με τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλογιατρούς τους πετυχημένους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική» καθώς «τους ακολουθεί όλος ο επαγγελματικός τους βίος».

Χθες, εξάλλου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε μιλήσει για «πόλεμο λάσπης» στον κ. Κατρούγκαλο, ενώ ευθέως αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη τονίζοντας ότι «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε αναλάβει την περίφημη περίπτωση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, που έφαγαν τα χαράτσια που είχε πληρώσει ο ελληνικός λαός και υπερασπιζόταν αυτούς που έφαγαν τα χρήματα».

Θέλοντας να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα του βίντεο, ο κ. Βορίδης απέστειλε μήνυμα στον Νίκο Χατζηνικολάου με το οποίο ξεκαθάριζε ότι όσα είπε στη Βουλή «δεν είχαν καμία σχέση με θέμα Κατρούγκαλου» και πως «αφορούν άλλο πρόσωπο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top