Ο Α. Τσίπρας πάει σήμερα στο Βερολίνο με τη λίστα μεταρρυθμίσεων στο χέρι

Στις 18:00 η κρίσιμη συνάντηση με την κα Μέρκελ

​Στις 11:00 το πρωί αναχωρεί από την Αθήνα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για το Βερολίνο, όπου και θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, με στόχο να βελτιωθούν οι ελληνογερμανικές σχέσεις, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), θα αποδοθούν στον Α. Τσίπρα τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και θα ακολουθήσει η συνάντηση με την κα Μέρκελ. Μάλιστα στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδος) αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις και να απαντηθούν και ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Σύμφων�� με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει στο Βερολίνο έχοντας στις βαλίτσες του ένα προσχέδιο του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προσκομίσει η Αθήνα στο Eurogroup και που προτίθεται να εφαρμόσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει στο Βερολίνο καλά προετοιμασμένος και στη συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά και στο γεύμα που θα ακολουθήσει, θα εξειδικεύσει τις προτεινόμενες από την ελληνική πλευρά μεταρρυθμίσεις, παρουσιάζοντας ποσοτικά στοιχεία και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και απόδοσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν θέματα που αφορούν στην οικονομική κρίση, στις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο και στην πορεία της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top