Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τα 2 δις ευρώ κοινοτικών κονδυλίων

«Πόλεμος» δηλώσεων

​Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση κατά της ΝΔ, για τα 2 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων π��υ θα δοθούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Η ΝΔ συνεχίζει να βρίσκεται σε σύγχυση, όχι μόνο δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει αλλά και ποιος ανακοινώνει τι» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Την ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι τα 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων τα ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ στις Βρυξέλες και όχι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον τα χρήματα αυτά δεν συνδέονται με την προγραμματική περίοδο 2014-2020, στην οποία αναφέρεται ο κ. Καραγκούνης.

Επομένως καμία σχέση τα 2 δισ. ευρώ με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αν δεν μπορούν να χαρούν για τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τουλάχιστον ας μην εκτίθενται».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας του Κ.Καραγκούνη ο οποίος ανέφερε πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του '13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.»

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, μάλιστα, ήδη πολλά από αυτά τα κονδύλια έχουν δεσμευτεί και καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.

«Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση με την ανάγκη, εμπροσθοβαρώς και εντός του 2015, να απορροφήσει τα κονδύλια αυτά και ας μην οικειοποιείται μια δουλειά που ήδη έχει γίνει» υπογράμμισε ο εκπρό��ωπος της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top