Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Κατρούγκαλος για την «προμήθεια από απολυμένους»

Στηρίζει το Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό - πρώτη ανάρτηση 20.17

Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Κατρούγκαλος για την «προμήθεια από απολυμένους»
«Προβοκάτσια και συκοφαντία» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο φέρεται η δικηγορική εταιρεία στην οποία συμμετείχε να είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εργαζόμενους του Δημοσίου που είχαν απολυθεί ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με αμοιβή 12% επί της αποζημίωσής τους στην περίπτωση επαναπρόσληψής τους.

«Έφυγα από την εταιρεία εκείνη παρότι δεν είχα ασυμβίβαστο όταν εξελέγην ευρωβουλευτής και ίδρυσα δική μου εταιρεία τον Ιούλιο του 2014» υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος , ο οποίος πρόσθεσε ότι «συνεπώς ουδεμία προσδοκία είσπραξης είχα», κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το βράδυ για το ίδιο ζήτημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι το έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα με ημερομηνία 25/1 και 26/1 2015, όταν δηλαδή ενημερωνόταν από τον πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του στο συγκεκριμένο υπουργείο, δεν αναφέρεται στην πραγματικότητα σε απολυμένο, αλλά σε υπάλληλο του Δημοσίου ο οποίος προσέφυγε εναντίον της μείωσης των αποδοχών του.

«Αν βρεθεί έστω και ένα έγγραφο που αναφέρεται σε τέτοια πράξη με αμοιβή, θα παραιτηθώ αμέσως» τόνισε ο ίδιος. Σε άλλο σημείο μάλιστα ανέφερε ότι «αν ήταν αληθής η καταγγελία δεν θα υπήρχε θέμα παράιτησης, θα έπρεπε να είχα φύγει από την χώρα, θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει».

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου μετά τις δηλώσεις του τελευταίου.

Στηρίζει το Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, παρότι προς στιγμής κυκλοφόρησε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο, αποφάσισε τελικά, μέσω της επίθεσης με non paper σε ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον κ. Μητσοτάκη που ζήτησαν την αποπομπή του, να στηρίξει τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το non paper αναφέρει συγκεκριμένα:

"ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου μετά τις δηλώσεις του τελευταίου.Όσο για τον υπουργό των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει πρόβλημα καθώς έχασε τη «δουλειά του». Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι να θυμούνται ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο λαός μας".


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top