Τσίπρας μετά τη μίνι Σύνοδο: Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία

«Δεν θα υλοποιήσουμε τα υφεσιακά μέτρα της 5ης αξιολόγησης»

Τσίπρας μετά τη μίνι Σύνοδο: Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία

«Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες, όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς διάσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν έχει την υποχρεώση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, την πέμπτη αξιολόγηση και το μέιλ Χαρδούβελη, αλλά θα καταθέσει τις δικές της προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και θα υλοποιήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε επαναβεβαίωση της διάθεσης όλων των πλευρών να εργαστούν το συντομότερο δυνατό ώστε να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να προωθήσει άμεσα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εκταμιεύσουν σημαντικά ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα. «Το ύψος του ποσού θα το ανακοινώσει ο κ. Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ξαναβάλαμε στις ράγες τη διαδικασία, γιατί με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top