Γιατί η Μέρκελ είπε δύο φορές ότι δεν θα λυθεί σήμερα το ελληνικό θέμα

Tι θα πει η καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό

Γιατί η Μέρκελ είπε δύο φορές ότι δεν θα λυθεί σήμερα  το ελληνικό θέμα
Δύο φορές σε μία μέρα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε ότι το ελληνικό θέμα δεν θα λυθεί στην αποψινή διάσκεψη στις Βρυξέλλες είτε στην συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα, αλλά στο πλαίσια του Eurogroup.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου για την γερμανική τακτική, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο λόγος είναι απλός. Αν δεχόταν να λύσει το πρόβλημα θα ακύρωνε την διαδικασία της αξιολόγησης από τους θεσμούς, κάτι που αποκλείεται να το κάνουν οι Γερμανοί.

Τι θα πει όμως η κ. Μέρκελ στον κ. Τσίπρα; Ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα ρευστότητας αν η Αθήνα καταλήξει μαζί με τους εκπροσώπους των θεσμών στις τεχνικές συζητήσεις.Υπάρχουν τέσσερις ομάδες μία συζητάει το δημοσιονομικό, μία το μακροοικονομικό , δηλαδή πόσο και αν θα αναπτυχθεί η οικονομία μας ,μία το πρόβλημα της ρευστότητας και μία για τις μεταρρυθμίσεις. "Αλλά το ποιες μεταρρυθμίσεις θα κάνεις", λένε στο Βερολίνο "εξαρτάται από τα χρήματα που έχεις. Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτό δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε τίποτα" προσθέτουν.

Ρόλο στη στάση της κας Μέρκελ παίζει και η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή που αφησε αφωνους κυβερνητικούς παράγοντες στη Γερμανία. «‘Εμοιαζε πιο πολύ με προεκλογική ομιλία την ώρα που πηγαίναμε σε μια συνάντηση για να βρούμε μια συμβιβαστική λύση» σχολιάζουν.

Η συμβιβαστική αυτή λύση στην οποία αναφέρονται θα μπορούσε να είναι η δέσμευση της κυβέρνησης στην επιτάχυνση της διαδικασίας των τεχνικών κλιμακίων και στην προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, έστω και όχι όλων, ως το τέλος Απριλίου, έναντι των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και μια χαλάρωση στο θέμα αγοράς των εντόκων γραμματίων.

Οι πηγές τις οποίες επικαλείται όμως ο Τάσος Τέλλογλου προειδοποιούν ότι αν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης σχηματίσουν την άποψη ότι «δεν σώζεται η παρτίδα» (και τονίζουν το «όλες»), τότε η ΕΚΤ αντί να ανοίξει την στρόφιγγα θα την κλείσει τελείως!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top