Αλαλούμ με το βίντεο του Γ. Βαρουφάκη: Παραποιήθηκε όντως ή μας trollαρουν οι Γερμανοί;

Δεν θέλει να δώσει συνέχεια ο υπουργός

Αλαλούμ με το βίντεο του Γ. Βαρουφάκη: Παραποιήθηκε όντως ή μας trollαρουν οι Γερμανοί;

​Μπορεί σε λίγες ώρες να ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής και μετά από αυτήν ο Α. Τσίπρας να έχει συνάντηση με την Α. Μέρκελ, τον Φ. Ολάντ, τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον Γ. Ντάισελμπλουμ, τον Ντ. Τουσκ και τον Μ. Ντράγκι, όμως ένα είναι το θέμα που απασχολεί, κυρίως τους Γερμανούς: Είναι ή όχι πλαστό το βίντεο που δείχνει τον Γ. Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία;

Όλα ξεκίνησαν όταν στο YouTube, στα μέσα Φεβρουαρίου «ανέβηκε» ένα βίντεο που δείχνει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο εναντίον της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ το 2013.

Το βίντεο αυτό την προηγούμενη Κυριακή το πρόβαλε η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο κρατικό κανάλι ARD, με τον Γ. Βαρουφάκη, που ήταν καλεσμένος να καταγγέλλει ότι είναι πλαστό.

Την Τετάρτη το βράδυ, οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής «Neon Magazin Royale» του γερμανικού καναλιού ZDF δήλωσαν ότι όντως παραποίησαν το βίντεο του Έλληνα υπουργού και πρόβαλαν μάλιστα και βίντεο, σύμφωνα με το οποίο αλλοίωσαν το γνήσιο βίντεο και πρόσθεσαν ένα χέρι να κάνει την άσεμνη αυτή χειρονομία.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μέσω Twitter, κάλεσε τον Γ. Γιάουχ να του ζητήσει συγγνώμη, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Η εφημερίδα Bild, η οποία πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση αποδόμησης του Γ. Βαρουφάκη, σε σημερινό της άρθρο σχολίασε τα όσα έγιναν στην εκπομπή του ZDF.

«Ώρες ολόκληρες μετά την προβολή της εκπομπής στην οποία ο κωμικ��ς Jan Böhmermann "ομολόγησε" ότι παραποίησε το αυθεντικό βίντεο και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε δείξει το... δάχτυλο στη Γερμανία κατά τη διάρκεια ομιλίας του το 2013 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας», γράφει και επισημαίνει ότι η… «ομολογία» του Jan Böhmermann πως «πείραξε» το βίντεο είναι μια νέα.. πλάκα της σατιρικής εκπομπής, μια… «trollια», σύμφωνα με την ορολογία των social media.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το ZDF αναμένεται σήμερα το απόγευμα να βγάλει επίσημη ανακοίνωση με την οποία θα ρίξει φως στο… σκοτάδι του «μυστήριου» βίντεο με τον Έλληνα υπουργό.

Επικαλείται μάλιστα αποκλειστικές πληροφορίες και τονίζει ότι στην ανακοίνωση αυτή το ZDF θα υποστηρίζει πως όντως ο Γ. Βαρουφάκης έκανε την άσεμνη χειρονομία και στη συνέχεια ο Böhmermann «παραποίησε» το βίντεο, με στόχο να εκθέσει το ανταγωνιστικό κανάλι ARD.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών πάντως, σε επικοινωνία με το star.gr ξεκαθάρισαν ότι ο κ. Βαρουφάκης εμμένει στην αρχική του δήλωση για το βίντεο αυτό και δεν πρόκειται να κάνει καμία νέα δήλωση, καθώς δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Τονίζουν μάλιστα, ότι ο υπουργός θεωρεί ότι η διάσταση που έχει δοθεί κάνει κακό, δεν ωφελεί καθόλου τα εθνικά συμφέροντα στην κρίσιμη αυτή στιγμή των διαπραγματεύσεων και ότι ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί το θέμα λήξαν.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανική σατιρική εκπομπή: "Εμείς παραποιήσαμε το βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη"

Χαμός με βίντεο που δείχνει τον Βαρουφάκη να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top