Καραγκούνης: Άλλα λέει η κυβέρνηση εκτός Ελλάδος και άλλα εντός

Την κατηγορεί για «παλινωδίες» στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ

Για «παλινωδίες» κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Κώστα Καραγκούνη, με αφορμή το ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ.

«Η Κυβέρνηση άλλα υπόσχεται εκτός Ελλάδος και άλλα θέλει να πράξει εντός Ελλάδος. Ο Υπουργός Οικονομικών άλλα υποστηρίζει στους συναδέλφους του στο Eurogroup και η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών άλλα στους συναδέλφους της στη Βουλή. Ο Υπουργός Οικονομικών, στις τοποθετήσεις του στο Eurogroup (11 και 16 Φεβρουαρίου), υποστήριζε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να μειώνουν το δημόσιο χρέος. Η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, χθες σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή, υποστήριξε ότι θα έρθει διάταξη στη Βουλή σύμφωνα με την οποία τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα πηγαίνουν πλέον για τη μείωση του δημόσιου χρέους» τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ προσθέτει:

«Και αναρωτιέται κανείς: Ποιός εκπροσωπεί τις θέσεις της χώρας; Ο Υπουργός Οικονομικών ή η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών; Δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση ότι έτσι φέρνει πιο κοντά νέο Μνημόνιο; Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος της ; Διότι οι όποιες απώλειες εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας, θα διευρύνουν το ήδη σημαντικό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό, καθιστώντας αναγκαία και νέα μέτρα όσο και νέα δάνεια από τους δανειστές».

Ο κ. Καραγκούνης καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Δε θέλουν να μειώσουν το χρέος. Δε θέλουν να μειώσουν τα ελλείμματα των επομένων ετών.
Διώχνουν τους επενδυτές και υπονομεύουν την ανάπτυξη. Και τώρα θυμήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων προσπαθούν να υφαρπάξουν».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top