Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος ανακοίνωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

«Αδιανόητο να υπάρξει φορέας που δε θα δώσει στοιχεία στην Επιτροπή»

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος ανακοίνωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

​Την σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή.

«Είναι αδιανόητο να υπάρξει φορέας που δεν θα δώσει στοιχεία στην Επιτροπή», είπε η κα Κωνσταντοπούλου, ενώ στη συνέντευξη μίλησαν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Σακοράφα και ο ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους, Ερίκ Τουσέν.

Στόχος είναι η επιτροπή αυτή να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο, ενώ όπως ειπώθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής προχωρά με το δεδομένο της έκδοσης ψηφίσματος το 2014 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το οποίο επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δαπανών.

Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου, παράμετροι του έργου της Επιτροπής θα αποτελέσουν μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις, πορίσματα και ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αντικείμενο της Επιτροπής θα είναι και το κατά πόσο δαπάνες που έγιναν για εξυπηρέτηση συμβάσεων διαφθοράς αποτελούν γενεσιουργό λόγο δημιουργίας παράνομου χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top