Π. Καμμένος: «Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους»

«Πρώτος στόχος η αύξηση μισθών και συντάξεων»

​Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ όσον αφορά στην αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού, Κ. Μάρκου και Ι. Φωτήλα.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, δήλωσα ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες. Τα στελέχη είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα. Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αφενός για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν αφετέρου για τη μη συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες», τονίζει ο κ. Καμμένος.

Προσθέτει μάλιστα ότι προτεραιότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών και γι’ αυτό και η πρώτη του εντολή ήταν η χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας στο νομό Έβρου και στα νησιά του Αιγαίου.

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει, ο υπουργός Άμυνας και ενημερώνει τους βουλευτές ότι έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία εξετάζει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Έτσι, προτεραιότητα είναι να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και στη συνέχεια να καταβληθούν τα οφειλόμενα. Πολλά μάλιστα από τα ποσά αυτά, όπως είπε ο κ. Καμμένος, θα προκύψουν από περιπτώσεις συμβάσεων εξοπλιστικών, οι οποίες ελέγχονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top