Σχέδιο 9 σημείων για τη νέα ΕΡΤ από την κυβέρνηση

Ποια μέτρα θα λάβει για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος

Σχέδιο 9 σημείων για τη νέα ΕΡΤ έχει έτοιμο η κυβέρνηση.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος με μέτρα όπως η κατάργηση των προνομίων, η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, το χρηματικό όριο στο κόστος έργων και υπηρεσιών που ανατίθενται αλλά και η -για πρώτη φορά- δημιουργία Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.

Αναλυτικά το σχέδιο των 9 σημείων:

1. Κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών. Ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του παρελθόντος.

2. Πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου μετά από δημοσίευση προκήρυξης και εφαρμογή των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

3. Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται θα καθορίζονται με επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής θα επιλέγεται μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Η ανάθεση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα πραγματοποιείται μετά από δημόσια προκήρυξη στον ιστότοπο της ΕΡΤ.

5. Το κόστος έργων και υπηρεσιών που ανατίθενται δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του ετήσιου προϋπολογισμού.

6. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ διορίζεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

7. Τα 2 μέλη του ΔΣ εκ των εργαζομένων εκλέγονται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ.

8. Η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ είναι ασυμβίβαστη με άλλο δημόσιο αξίωμα, θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ή σε διοίκηση συνδικαλιστικών ενώσεων.

9. Θεσμοθετείται κοινωνικό�� έλεγχος της ΕΡΤ με την –για πρώτη φορά υποχρεωτική- συγκρότηση ��ων Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου ανά περιφέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top