Μπαλάφας:Υπάρχει πολύ πίεση,αλλά δεν είναι λογιστικό το πρόβλημα των δανειστών με την Ελλάδα

"Δεν συμφέρει κανέναν η ρήξη"

Μπαλάφας:Υπάρχει πολύ πίεση,αλλά δεν είναι λογιστικό το πρόβλημα των δανειστών με την Ελλάδα

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους δανειστές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας

«Εμείς δεν θέλουμε καινούριο δανεισμό που θα συνοδεύεται από ένα μνημόνιο σκληρών υφεσιακών μέτρων λιτότητας. Αυτή είναι η κεντρική διαφορά ποιότητας και φιλοσοφίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ζητήσαμε την παράταση και την πήραμε. Η άλλη πλευρά μας διευκολύνει στο ζήτημα το δανειακό. Όπως τον Μάρτιο πληρώσαμε, θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις και των επόμενων μηνών, έτσι θα πορευθούμε. Με την ανάσα που πήραμε, με δυσκολία θα καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας γι αυτό ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε και κάποιες μεταρρυθμίσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» είπε ο κ.Μπαλάφας, εκτιμώντας ότι σύντομα ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα ανοίξει και πάλι την στρόφιγγα και θα ενισχύσει τη χώρα μας.

«Οι δανειστές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι δεν συμφέρει κανέναν η κάθετη ρήξη. Όλοι σιγά σιγά μπαίνουν σε αυτή τη λογική», πρόσθεσε ο κ.Μπαλάφας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει την κουβέντα για το χρέος στο τέλος Ιουνίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πολύ ασφυκτική πίεση και εκβιασμός από την πλευρά των δανειστών, υποστήριξε ωστόσο ότι οι εταίροι δεν έχουν λογιστικό πρόβλημα με την Ελλάδα.

«Το πρόβλημα είναι να μην αποτελέσει η Ελλάδα το κακό παράδειγμα για τους άλλους λαούς που ταλαιπωρούνται από τις πολιτικές της λιτότητας. Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν τμή��ατα του κατεστημένου που καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του χτυπήματος της μεγάλης φοροδιαφυγής και αυτό τους ενοχλεί και αντιδρούν πολύ περισσότερο, προβλέποντας συνεχώς εν είδη Κασσάνδρας, λιμούς και καταποντισμούς και παρόλο που διαψεύδονται συνεχίζουν. Ας μην τρομάζει ο κόσμος», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top