Στρατούλης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ουρές στο ΙΚΑ

Ζήτησε προσλήψεις 1720 υπαλλήλων στους φορείς ασφάλισης

​Για «κατάσταση ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις ουρές των ασφαλισμένων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας τις τελευταίες ώρες.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που όπως είπε «η χορήγηση της ασφαλιστ��κής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ».

«Έχουμε ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν. Οι δημόσιες ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ επ' αυτών είναι συνεχείς και καθημερινές» πρόσθεσε.

«Οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι», τόνισε ο κ.Στρατούλης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που όπως είπε καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

«Ήδη, όμως, έχω δώσει εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών» πρόσθεσε.

«Οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους. Σήμερα το πρωί, απέστειλα στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητώ την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτα μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησής τους» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top