Έξαλλος ο Κεφαλογιάννης με τη Μογκερίνι που αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια

«Τουλάχιστον ατυχής η αναφορά, να επανορθώσει άμεσα»

Έξαλλος ο Κεφαλογιάννης με τη Μογκερίνι που αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια

Έξαλλος έγινε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τη Φεντερίκα Μογκερίνι!

Η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτικής της ΕΕ αποκάλεσε τα Σκόπια, «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Ερωτηθείσα για το αν η γειτονική χώρα βρίσκεται στην ατζέντα της ΕΕ, είπε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση είναι ναι. Είναι στην ατζέντα. Επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο την Μακεδονία, αλλά και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή. Η Μακεδονία είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».

«Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή και όχι αποδεκτή, τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία", αντί για την επισήμως αποδεκτή από την ΕΕ ονομασία του κράτους των Σκοπίων με το όνομα FYROM, από την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν» δήλωσε ενοχλημένος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Την καλούμε να επανορθώσει άμεσα και στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική όταν χειρίζεται θέματα που άπτονται της ευαισθησίας ολόκληρου του Ελληνικού Λαού και παραβιάζει κατάφορα την Ιστορική Αλήθεια» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top