Το Star στο Euro Working Group: Τι έχουν στα κιτάπια τους οι εταίροι

"Τρέχει" για τα 6 μέτρα η ελληνική κυβέρνηση

Το Star στο Euro Working Group: Τι έχουν στα κιτάπια τους οι εταίροι

​Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παρουσιάσει ολοκληρωμένα το πακέτο των έξι μεταρρυθμίσεων στην συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, που ανακοινώθηκε επίσημα χθες από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star, στις Βρυξέλλες Θάνο Αθανασίου, η ελληνική πλευρά αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις σε σχέση με τα μέτρα που θα αναμένεται να προτείνει στις 9 του μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και στην σημερινή ατζέντα του Euroworking Group δεν ήταν το ελληνικό ζήτημα, οι εξελίξεις και λόγω της χρηματοδοτικής κατάστασης της χώρας άλλαξαν τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ.Αθανασίου, το μόνο που έχει παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο των τριών θεσμών, που περιγράφει τα έξι μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με την Αθήνα τη δεδομένη στιγμή.

Στο ίδιο έγγραφο δεν φαίνεται να καταγράφεται τεράστια πρόοδο στο ελληνικό θέμα, αντιθέτως τονίζονται κάποια σημεία (πχ αποκρατικοποιήσεις) στα οποία θα μπορούσαν να «πατήσουν» εταίροι και ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top