Ποτάμι για ληξιπρόθεσμες οφειλές: «η κυβέρνηση προσθέτει νέες αδικίες»

Κατηγορεί για «αναίρεση του εαυτού της» την Βαλαβάνη

Κριτική στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, την οποία κατηγορεί για «αναίρεση του εαυτού της και ακύρωση παλαιότερων εξαγγελιών» ασκεί το Ποτάμι, σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

«Ακούσαμε πως αν πληρώσει κανείς όλο το ποσό μέσα στον Μάρτιο θα διαγραφούν 100% οι πρ��σαυξήσεις. Τι να σχολιάσει κανείς; Πώς αυτή η ρύθμιση ισχύει ήδη; Δήλωσε, επίσης, ότι τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου θα σβήνονται όλες οι προσαυξήσεις, αν καταβληθεί οποιοδήποτε μέρος του κεφαλαίου. Ποιος θα πάει να κάνει ρύθμιση σήμερα λοιπόν αφού "τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου" θα γίνει καλύτερη η ρύθμιση; Και τέλος, γίνεται με αποπληρωμή 1 ευρώ κεφαλαίου να χαρίζεις το 100% των προσαυξήσεων που δυνητικά μπορεί να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ;» διερωτάται το Ποτάμι με την ανακοίνωσή του.

«Όλοι περιμέναμε πως η νέα κυβέρνηση θα διορθώσει αδικίες, όχι πως θα προσθέσει νέες στις παλιές» αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι και στον ΕΝΦΙΑ υπάρχουν «ανακρίβειες» σχετικ�� με το αφορολόγητο όριο των 500.000 ευρώ, για το οποίο «θα έπρεπε να ξέρει η αρμόδια υπουργός πως από τα 550 δισ. αντικειμενικών αξιών των φυσικών προσώπων, άνω των 500.000 είναι μόνο τα 100 δισ. και συνεπώς θα πρέπει να επιβάλλει δημευτικούς συντελεστές» . Μάλιστα, το Ποτάμι ερωτά «αν θα το κάνει».

Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη κατηγορεί ακόμη την υφυπουργό Οικονομικών στην ανακοίνωσή του ότι «η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και το ότι θα επηρεάσει τον φόρο που θα πληρώσουμε φέτος, ενώ o φόρος υπολογίζεται με τις αντικειμενικές της 31/12/2014 που δεν μπορούν πια να αλλάξουν» και υποστηρίζει ότι η κα Βαλαβάνη ότι «για άλλη μια φορά πρώτα εξαγγέλλει και μετά μελετάει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top