Επιστολή του Φορμπς μέσω του… Forbes στην ελληνική κυβέρνηση

Συμβουλές για την «επιτυχία» που θα είναι η «καλύτερη εκδίκηση»

Επιστολή του Φορμπς μέσω του…  Forbes στην ελληνική κυβέρνηση
Ανοιχτή επιστολή τριών σελίδων προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έστειλε μέσω του περιοδικού Forbes o αρχισυντάκτης του, Στιβ Φόρμπς, o οποίος κάνει λόγο για «απελπιστική κατάσταση» της Ελλάδας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκβιάσει τους δανειστές, αλλά δεν μπορεί να το καταφέρει.

«Κύριε πρωθυπουργέ Τσίπρα και κύριε υπουργέ Οικονομικών Βαρουφάκη,
Μπορεί να έχετε κερδίσει μια τετράμηνη αναστολή από τους πιστωτές σας, αλλά η κατάστασή σας είναι απελπιστική και αυτό το γνωρίζει ο καθένας και πιο συγκεκριμένα ο ταμίας της Ευρώπης, η Γερμανία. Το μάθατε οδυνηρά πως η ικανότητά σας να εκβιάσετε τους πιστωτές σας είναι ελάχιστη. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και άλλοι, είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο: την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι δικοί σας πολίτες δεν σας έχουν καμία εμπιστοσύνη, όπως αποδεικνύεται από τις μαζικές αναλήψεις μετρητών από τις ελληνικές τράπεζες και την έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα προς δήθεν ασφαλέστερα καταφύγια» αναφέρει ο Φορμπς στην αρχή της επιστολής του.

Για τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών αναφέρει τι έχουν δίκιο στον ισχυρισμό τους ότι το υπάρχον πρόγραμμα δεν βγαίνει αλλά και ότι οι ιδέες τους «για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, περισσότερους κυβερνητικούς γραφειοκράτες, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση των κατώτατων μισθών, είναι χειρότερες». Ο αρχισυντάκτης του Forbes προσθέτει: «Eάν θέλετε πραγματικά να σώσετε τη χώρα σας και τους ανθρώπους της από αυτή τη φοβερή οικονομική καταστροφή, υπάρχουν βασικά βήματα που θα έπρεπε να kάnετε, έτσι ώστε να προωθηθεί άμεσα η οικονομική ανάπτυξη, με την ανεκτίμητη πολιτική ευκαιρία που σας δίνει η Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και η ΕΕ, δηλαδή η Γερμανία)».

O Φορμπς καλεί επίσης την Ελλάδα να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να εισάγει ένα φόρο 10% για τα προσωπικά εισοδήματα, να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, να μη διώχνει Έλληνες ή ξένους επενδυτές, να πατάξει τη γραφειοκρατεία για την ίδρυση επιχειρήσεων, να αλλάξει την εργατική νομοθεσία και πάνω από όλα να μη δι��νοηθεί να φύγει από την ευρωζώνη.

«Και για όνομα του Θεού μην κάνετε κούρεμα καταθέσεων όπως στην Κύπρο» προσθέτει και καταλήγει στην επιστολή του: «Σας παρακαλώ αποδείξτε πως κάνουμε λάθος εμείς οι σκεπτικιστές, βάζοντας αποφασιστικά τη χώρα σας στο δρόμο για να γίνει Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ελβετία της Μεσογείου. Η επιτυχία θα είναι η καλύτερη εκδίκησή σας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top