Επιμένει στο «σχέδιο ασφυξίας» ο ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος τους η αριστερή παρένθεση

«Μας είχαν στήσει παγίδα για να ρίξουν την κυβέρνηση στα βράχια»

Επιμένει στο «σχέδιο ασφυξίας» ο ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος τους η αριστερή παρένθεση

Στο «σχέδιο ασφυξίας» κατά της κυβέρνησης επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα, «στόχος ήταν η λεγόμενη αριστερή παρένθεση».

«Οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαν στήσει παγίδα στη νέα κυβέρνηση για να τη ρίξουν στα βράχια. Στόχος τους ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή ή άνευ όρων παράδοση πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να ��ποδίδει καρπούς και προτού το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες» τονίζεται στην απόφαση.

Το κείμενο της ΚΠΕ κάνει λόγο για τρεις αλήθειες για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης: «Αλήθεια πρώτη: Πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να ρίξει στα βράχια, πριν καλά-καλά αναλάβει, τη νέα κυβέρνηση. Αλήθεια δεύτερη: Είχαμε και προεκλογικά συζητήσει για αυτή την εξέλιξη. Αυτό ,όμως, δεν μείωσε τις δυσκολίες. Αλήθεια τρίτη: Είχαμε σωστά διαβλέψει ότι ένα από τα ισχυρά μας χαρτιά ήταν η ανησυχία για τη γενικότερη αποσταθεροποίηση που θα προκαλούσε η μη-συμφωνία, που θα οδηγούσε στη εφαρμογή του σχεδίου ασφυξίας το οποίο είχαν ενορχηστρώσει οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης».

Τέλος, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο τον Ιούνιο: «Όσοι έχουν ποντάρει σε τρίτο μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο, για άλλη μια φορά θα διαψευστούν. Τα μνημόνια με οποιαδήποτε αρίθμηση, σε οποιαδήποτε γλώσσα, και με οποιοδήποτε όνομα, τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top