Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για… «φούμαρα και μπαλαμούτι»

Συνεχίζει την επίθεση για την μη κύρωση της συμφωνίας του Eurogroup από τη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για… «φούμαρα και μπαλαμούτι»

​Επίθεσης συνέχεια για το ΠΑΣΟΚ, που με μία ακόμα ανακοίνωσή του σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση για… «φούμαρα και μπαλαμούτι», όσον αφορά στις δικαιολογίες που προβάλλει για να μην κυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup από τη Βουλή.

«Η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για κύρωση την τροποποίηση – παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης που συνδέει την Ελλάδα με το EFSF και άρα με την ευρωζώνη, προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά κοροϊδίας απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή μόνο για συζήτηση και όχι για κύρωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία για να διεξαχθεί μια σύντομη συζήτηση στην οποία λαμβάνουν το λόγο μόνο ο Πρωθυπουργός για δέκα λεπτά και οι αρχηγοί των κομμάτων για πέντε λεπτά ο καθένας! Ούτε καν μια προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων! Και φυσικά χωρίς δικαίωμα λόγου των βουλευτών, χωρίς ψηφοφορία και χωρίς να παράγονται νομικά αποτελέσματα».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση για παραβίαση του Συντάγματος και για κοροϊδία του ελληνικού λαού.

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και αποφεύγει τη Βουλή γιατί φοβάται τις αντιδράσεις βουλευτών της αλλά και υπουργών και γιατί θέλει να συντηρεί το ψέμα ότι αυτή δεν δεσμεύεται από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπερψήφισε αυτά που κατηγορούσε», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας τονίζει:

«Στο εσωτερικό της χώρας οι ίδιοι οι πολίτες θα αντιληφθούν πολύ σύντομα, στην πράξη, την βαριά κοροϊδία. Τα φούμαρα και το μπαλαμούτι επί της ουσίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κυβέρνηση, αρνούμενη να αναλάβει τις αναγκαίες δεσμεύσεις με συνταγματικά νόμιμο τρόπο αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας γιατί τροφοδοτεί τη δυσπιστία κυβερνήσεων και θεσμών. Δυστυχώς η κυβέρνηση – ακόμη και τώρα – εξακολουθεί να νομίζει ότι διεθνής διαπραγμάτευση σημαίνει θεσμικά τεχνάσματα, ακκισμοί, συνεντεύξεις για εσωτερική κατανάλωση, συνεχές άνοιγμα περιττών μετώπων με άλλα κράτη και ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top