Δραγασάκης: Με κοστολογημένες προτάσεις θα πάει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Δραγασάκης: Με κοστολογημένες προτάσεις θα πάει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.Γιάννη Δραγασάκη με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό του οικονομικού έργου.

Αναλυτικά, ο κ.Δραγασάκης αμέσως μετά την σύσκεψη δήλωσε πως συζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες του κυβερνητικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όπως είπε ο κ.Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών θα πάει στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα της οικονομίας. «Θα είναι ποσοτικοποιημένα τα μέτρα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως οι προτάσεις θα είναι πέραν των νομοσχεδίων και θα υπάρχουν καινούργια πράγματα.

«Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Είναι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στο δικό μας πρόγραμμα και στη συμφωνία. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ.Δραγασάκης.

Στο Συμβούλιο μετείχαν, εκτός του κ. Δραγασάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη των κ. Βαρουφάκη και Μάρδα, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιου Παπαδόπουλου, με αντικείμενο την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της σύσκεψης, «υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για τον Μάρτιο».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top