ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα»

Βολές για το γεγονός ότι δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή

​Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ για τη μη κύρωση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης (που παραπέμπει στο μνημόνιο και αποτελεί τη νομική βάση του προγράμματος)» και προσθέτει ότι αυτό «συνιστά κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος που ορίζει πως δεσμεύεται διεθνώς η Ελληνική Δημοκρατία και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής».

Μάλιστα η Χ. Τρικούπη εξαπολύει πυρά και εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι προκειμένου να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη κοινοβουλευτική συζήτηση, σε σύμπραξη με την κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, προσπαθώντας ν�� ακυρώσει ακόμη και τις διαδικασίες άμεσου κοινοβουλευτικού ελέγχου με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων και μάλιστα των προέδρων των κομμάτων προς τον Πρωθυπουργό.

«Αυτοί που τα μεθοδεύουν αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θεωρούσαν παραβίαση του Συντάγματος κάθε έκδοση ΠΝΠ και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, δηλαδή διαδικασίες προβλεπόμενες ρητά από το Σύνταγμα που διασφαλίζουν την αρμοδιότητα της Βουλής να συζητά και να ψηφίζει για όλα τα σχετικά θέματα. Θεωρούν δε ότι η αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και αντικοινοβουλευτική μεθόδευση είναι ριζοσπαστική μαγκιά αποδεκτή από την κοινή γνώμη μέσω δημοσκοπήσεων», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι με τον τρόπο αυτό στέλνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ένα πρωτοφανές μήνυμα απατηλής χρήσης και ευτελισμού των θεσμών, εθνικών και ευρωπαϊκών.

Το ΠΑΣΟΚ τέλος καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα κείμενα που υπεγράφησαν στις Βρυξ��λλες και να εξηγήσει ποιος, με ποια νομική βάση και ποια εξουσιοδότηση υπέγραψε ήδη ή θα υπογράψει και πότε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top