Σαπέν: Υπάρχει κατανόηση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις του Γάλλου ΥΠΟΙΚ για την κυβέρνηση Τσίπρα

Σαπέν: Υπάρχει κατανόηση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση

«Μια νέα κυβέρνηση, όπως η ελληνική, που έχει αναλάβει καθήκοντα πριν λίγες μόνον ημέρες, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα» δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ως κανένας δεν μπορεί να αναμένει κάτι τέτοιο και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθεί, για να μπορεί να παρουσιάσει ακριβή στοιχεία.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συμφωνία που επήλθε στο Eurogroup για την Ελλάδα, ο Μισέλ Σαπέν επισήμανε ότι υπήρξε πράγματι κίνδυνος αποτυχίας των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όπως είπε, επιτεύχθηκε να κερδηθεί χρόνος, όχι για να τον αφήσει κανείς να περάσει, αλλά να τον εκμεταλλευτεί για να υπάρξει μαζί με τους Έλληνες πολιτικούς επεξεργασία ενός νέου προγράμματος, το οποίο, όπως σημείωσε, αφενός θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών και αφετέρου θα λαμβάνει υπόψη τους ευρωπαϊκούς κανόνες, με τους οποίους δεσμεύονται όλοι, η Ελλάδα όπως και όλοι οι άλλοι.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι μια κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για επιπλέον δαπάνες, όπως τώρα η κυβέρνηση στην Ελλάδα που θέλει να αποφασίσει επιπρόσθετες κοινωνικές δαπάνες, αλλά αυτές οι δαπάνες, πρόσθεσε, θα πρέπει να ισοσκελιστούν με άλλα μέτρα «και αυτή την αποστολή πρέπει να φέρουμε τώρα σε πέρας».

Τέλος, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι οι πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα ελληνική κ��βέρνηση είναι θετικές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top