Βαρουφάκης: Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος

Συνέντευξη στους Irish Times

Βαρουφάκης: Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος

​Επιμένει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Γ.Βαρουφάκης, προκαλώντας την αντίδραση του Γερμανού ομολόγου του Β.Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα πρέπει ν�� αναδιαρθρώσει το χρέος της» δήλωσε ο κ.Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στους Irish Times, αναφερόμενος στα σχόλια του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, σε συνέδριο την Τετάρτη, για τα ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης.

«Ο κ.Νούναν έχει δίκιο. Πρέπει να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος. Η πρότασή μου για τα ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης έχουν ένα σκοπό: Να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα στους εταίρους μας για να τους ενθαρρύνουμε να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως «οποιαδήποτε λύση είναι καλύτερη από την λιτότητα στην οποία βουλιάζουμε κάθε μέρα»

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες περί "κωλοτούμπας" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος το αρνείται λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει ένας συμβιβασμός αλλά ότι αυτός δεν έγινε στις βασικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι καλοί συμβιβασμοί δεν ικανοποιούν τους πάντες αλλά τους αφήνουν συνήθως ανικανοποίητους. Αλλά η εντολή που λάβαμε ήταν ξεκάθαρη. Ήταν να πετύχουμε μια συμφωνία. Επομένως, ο συμβιβασμός. Το ερώτημα είναι εάν συμβιβαστήκαμε στην βασική μας αρχή. Η απάντηση είναι όχι» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας ότι η βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τη μια να διατηρήσει τις δεσμεύσεις που υπέγραψε το ελληνικό κράτος και από την άλλη η εντολή να αμφισβητήσει το πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top