Με ψηφοφορία για τη συμφωνία έκλεισε ο Τσίπρας την ΚΟ: Όποιος διαφωνεί, να το πει τώρα

Μαραθώνια η συνεδρίαση, διήρκησε περίπου 10 ώρες

Με ψηφοφορία για τη συμφωνία έκλεισε ο Τσίπρας την ΚΟ: Όποιος διαφωνεί, να το πει τώρα

Το γάντι σε υποψήφιους εσωκομματικούς αντάρτες πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στην μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 10 ώρες καθώς θέλησαν να πάρουν το λόγο σχεδόν όλοι οι βουλευτές!

Επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο κ. Τσίπρας είπε στους βουλευτές του: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε τη συμφωνία, να το πει εδώ».

Αν και ακούστηκαν «φωνές» για υποχώρηση της κυβέρνησης και κυρίως για το γεγονός ότι πολλά σημεία της συμφωνίας δεν συνάδουν με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύονται με τη θέση του Μεγάρου Μαξίμου ότι η συμφωνία με τους εταίρους και η «λίστα Βαρουφάκη» είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Αυτό άλλωστε καταγράφηκε και στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος της συνεδρίασης μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία με το Eurogroup. Δεν έμεινε ασχολίαστο, πάντως, το γεγονός ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- 8 βουλευτές διαφοροποιήθηκαν και επέλεξαν "λευκό" ή "κατά".

«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής» επεσήμανε στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top