Ντάισελμπλουμ σε Καϊλή: δεν ξέρω τι θα γίνει με το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας!

Η δόση ίσως δοθεί τον Απρίλιο, άγνωστο τι θα γίνει τον Μάρτιο…

Ντάισελμπλουμ σε Καϊλή: δεν ξέρω τι θα γίνει με το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας!

Απάντηση για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τον Μάρτιο ζήτησε να λάβει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον επικεφαλής του Eurogroup, κατά τη διάρκειά της ακρόασής του νωρίτερα σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο, όμως η απάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ ήταν αφοπλιστική, καθώς παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει πως θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό τον Μάρτιο!

kaili1.jpg

Ο Ντάισελμπλουμ περιορίσθηκε να απαντήσει ότι «η δόση θα δοθεί τον Απρίλιο μετά από αξιολόγηση των "Θεσμών" (ΕΕ - ΕΚΤ και ΔΝΤ)», αλλά χωρίς να προεξοφλήσει - και σε αυτή την περίπτωση - τι θα συμβεί.

Όσον αφορά το ζήτημα προληπτικής γραμμής στήριξης για την χρηματοδότηση της Ελλάδας απάντησε ότι αυτό υπάρχει στο "τραπέζι" των διαπραγματεύσεων, αλλά συνεπάγεται τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, που αυτές τις συνθήκες δεν είναι πραγματοποιήσιμη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπενθύμισε ακόμη ότι η ΕΚΤ αρνήθηκε την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων και ότι όλα αυτά συνεπάγονται την ανάγκη έκδοσης ενός νέου δανείου στο τέλος της Άνοιξης για την Ελλάδα.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο χαλαρό, αλλά ότι θα είναι το δέον» απάντησε επίσης στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Σχολίασε ακόμη ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θέλουν χρόνο για να φέρουν αποτελέσματα και ενδιάμεσα ο προϋπολογισμός π��έπει να εφαρμοσθεί αλλά και οι μεταρρυθμίσεις να συνεχισθούν.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ένας σαφές μήνυμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους. Αλλά στην Ευρωζώνη πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη 19 κυβερνήσεις, 19 εκλογικά αποτελέσματα και 19 εθνικά κοινοβούλια. Μπορεί να μην το θεωρείτε δημοκρατικό, αλλά εγώ το θεωρώ. Πρέπει να λαμβάνουμε μια κοινή απόφαση που να σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη» ανέφερε επίσης ο Ντάισελμπλουμ.

Ενδεικτική της τοποθέτησής του ήταν και η απάντηση στην ερώτηση σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία μέσω της υποτίμησης του νομίσματος. «Αν η υποτίμηση του νομίσματος ήταν μια τόσο επιτυχημένη πολιτική, τότε η Ζιμπάμπουε θα ήταν μια πολύ πλούσια χώρα» απάντησε ο επικεφαλής του Eurogroup!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top