Σακελλαρίδης: να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Δήλωση με αφορμή έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Δήλωση με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία στη χώρα μας, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, τα οποία οξύνθηκαν κα��ά την περίοδο της κρίσης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν καταπιάστηκαν ουσιαστικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά πολλές φορές τροφοδότησαν με τις πολιτικές τους το αδιέξοδο» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να εργαστούμε απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ανεκτικότητας και ανθρωπισμού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε στη δήλωσή του:

«Ήδη, η κυβέρνηση αυτή επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στους στόχους αυτούς, με την ανακοίνωση του οριστικού κλεισίματος των απάνθρωπων κέντρων κράτησης μεταναστών, που αποτελούσε βασική σύσταση του Συμβουλίου προς τις ελληνικές αρχές. Ο δρόμος, όμως, παραμένει ακόμη μακρύς».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top