Γ. Βαρουφάκης στο CNN: «Η λίστα των μεταρρυθμίσεών μας θα εγκριθεί»

«Δόθηκε χώρος για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης»

Γ. Βαρουφάκης στο CNN: «Η λίστα των μεταρρυθμίσεών μας θα εγκριθεί»

​Την αισιοδοξία του ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει να κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πάρει το πράσινο φως από το Eurogroup, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ, στο CNN.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, η Αθήνα σήμερα το πρωί θα παραδώσει μια ευσύνοπτη και περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων στους εταίρους μας, η οποία, όπως είπε, θα εγκριθεί.

«Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις για τις επόμενες φάσεις και για το πρόγραμμα μετά το “πρόγραμμα – γέφυρα” θα ευοδωθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι:

«Δίνεται χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθωση του χρέους, αλλά και της διαπραγμάτευσης σχετικά με τα ασφυκτικά, πρωτογενή πλεονάσματα, που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ερωτηθείς δε για ενδεχόμενες αντιδράσεις από τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γεγονός ότι η Ελλάδα πήρε παράταση του ισχύοντος προγράμματος, ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ενθουσιασμένο με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της σχέσης ισοτιμίας που έχει πετύχει η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, στις συζητήσεις της με τους θεσμούς», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top