Για «πολιτικό εκβιασμό» καταγγέλλουν 4 δήμαρχοι τον Γ. Καραμέρο

Τι καταλογίζουν στον αντιπεριφερειάρχη και καλούν την Δούρου να παρέμβει

Για «πολιτικό εκβιασμό» καταγγέλλουν οι δήμαρχοι Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης, Αναστάσιος Μαυρίδης, Παπάγου- Χολαργού Ηλίας, Αποστολόπουλος και Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, σχετικά με το επισιτιστικό πρόγραμμα της ΕΕ για άπορους.

Όπως υποστήριξαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, παρουσία του προέδρου της ��αι Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο κ. Καραμέρος τους απείλησε ότι αν δεν ενταχθούν σε συμπράξεις με την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αττικής και προχωρήσουν σε δικές τους συμπράξεις για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, θα αντιμετωπίσουν μελλοντικά πρόβλημα στις χρηματοδοτήσεις των έργων των δήμων τους από τα Περιφερειακά Προγράμματα.

Οι 4 δήμαρχοι ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου και της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ανέφεραν ότι είναι βέβαιοι πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν σχέση ούτε με την περιφερειάρχη, ούτε με τη σημερινή κυβέρνηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Στεργίου η πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων προστασίας από τη φτώχεια ξεκίνησε πριν 4 χρόνια από τους Δήμους. «Η διαδικασία αυτή μας έκανε έμπειρους, οι δήμοι έχουν δημιουργήσει εστίες τροφίμων, μοιράζουν φαγητό σε σπίτια, διαθέτουν μπουτίκ ρούχων. Έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε πού έχουν ανάγκη και να προσεγγίσουμε όσους προσφέρουν. Σας λέω λοιπόν απερίφραστα ότι το ζήτημα του επισιτισμού των απόρων είναι καθαρά δο��λειά των Δήμων και περιμένουμε από τις Περιφέρειες να σταθούν δίπλα μας και να είναι βέβαιοι ότι θα δουλέψουμε έτσι ώστε να μη γίνει τίποτε που να μην είναι νόμιμο, σύννομο και δίκαιο».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top